Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/kreativekunstkurser.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /var/www/kreativekunstkurser.dk/public_html/wp-includes/plugin.php:600) in /var/www/kreativekunstkurser.dk/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase2.php on line 62

Warning: Parameter 1 to wp_default_scripts() expected to be a reference, value given in /var/www/kreativekunstkurser.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600

Warning: Parameter 1 to wp_default_styles() expected to be a reference, value given in /var/www/kreativekunstkurser.dk/public_html/wp-includes/plugin.php on line 600
Om udstillingen “Dahab Suite” – Kreative Kunstkurser
grattitude på vej
Maleriet Gratitude undervejs

DAHAB SUITE

FÆLLESUDSTILLING

Udstillingen består af ca. 40 akryl malerier i varierende størrelser fra 15 x 15 cm op til 200 x 140 cm

… Det hele startede med en rejse til Dahab i Egypten over julen 2012.

Med vores fælles maleri udstilling ønsker vi at sige tak til Dahab for nogle vidunderlige dage og håber også at vi kan være med til at flytte fokus fra voldelige konflikter, når vidt forskellige mennesker faktisk lever side om side i fred og harmoni i Dahab.

Vi håber at Egypten og dets folk igen vil opleve fremgang og velstand og høj livskvalitet. Derfor er det vigtigt for landet at genvinde den tabte status som et skønt turistmål. Mange egyptere er fuldstændig afhængige af indtægterne fra udenlandske gæster i landet.

Vi ønsker med denne udstilling at sige tak for en farverig oplevelse og håber at vi på en kunstnerisk måde kan være med til at nuancere det billede, vi i vesten har af Egypten.

Mens vi var i Dahab, besluttede vi to billedkunstnere Gitte Klausen og Henrik Hytteballe os for at lave en fælles udstilling med inspiration fra Dahab og sammen prøve at gengive nogle af de mange indtryk som Dahab så gavmildt deler ud af.

Stemningen langs med strandpromenaden er utrolig afslappet. Det virker som om begrebet Chill-out er opfundet i Dahab. Folk er venlige og trods stor fattigdom blandt de lokale indbyggere, er kriminaliteten lav.

Vi nød at snorkle i Det Røde Hav og udforske de mest fantastiske farver og former i korallerne. Vi vandrede i Sinai ørkenens røde sand, drak liflig te hos beduinerne og så den mest fantastiske solnedgang, efterfulgt af en magisk fuldmåne.

Gaderne delte vi med geder og får og en masse legende børn. Desværre behandler mange af de lokale børn ikke dyrene godt, men på caféerne langs vandet, er hunde og katte velkomne og sad nogle gange med til bords.

Vi var imponerede over den egyptiske bomuld, farverne og de vidunderlige mønstre i tekstiler, lamper og tæpper. Vi fandt også inspiration i deres smukke døre og porte. En gammel afskallet båd på stranden har været grundlag for flere af malerierne.

 

Vores Praksis:

 

Vi er begge erfarne kunstnere og har mange udstillinger bag os. Det unikke er at vi skaber denne udstilling sammen. Vi arbejder både på egne lærreder og maler de store malerier i fællesskab.

Vores teknikker er mange. Vi arbejder med acryl på lærred, collage, fotooverførsler, spartel, patinering, silkepapir med print, sand, papirrelieffer. Vi har et alsidigt udtryk, hvilket også gør udstillingen spændende visuelt. Vi spænder fra meget små (15 x 15 cm) til meget store lærreder (200 x 140 cm)

 

Gitte Klausen (kreativekunstkurser.dk) & Henrik Hytteballe (henrikhytteballe.com)

 

Gratitude
Gratitude af Gitte Klausen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Svar på regnestykket for at kommentere: *